Header

Header

torsdag 14 april 2016

St:Anna Pike Open

Ja det har kanske inte uppdaterats tokigt mycket här sista tiden. Tyvärr är det alldeles för mycket jobb och alldeles för lite fiske. Dock har det gjorts en tripp uppåt i landet. Tillsammans med Magnus (MWPikeBaits) och Jens (JenzzaLures) bildade vi lag MWPikebait i St:Anna Pike Open. Personligen har jag alltid velat testa på känslan att tävla i gäddfiske. Nu har jag gjort det och jag säger aldrig mer =). Nej det var kul, det var det. Men att släpa med sig båt så "långt" för en dags fiske. Nej det gör jag inte om. Så ska det tävlas mer i framtiden så får det helt klart bli till närmre vatten, eller att man bor kvar längre när man besöker "Norrland".

Dagen innan fisket anlände vi vid 18 tiden till Gryts varv. Jens hade, snäll som han är, redan beställt in ölen så man kom till ett serverat bord. Undra om det bordet stod tomt någon gång inpå småtimmarna? Gott och trevligt! Vi la ju upp en plan under de tidiga timmarna om hur och var vi skulle fiska. Den höll vi oss verkligen inte till :)

Tävlingsdag! Stressig morgon....minns knappt vad vi gjorde innan vi var i båten och nedräkning inför starten hade påbörjats. Raketen smällde och hej då sa vi till alla andra båtar. Fan vilka båtar folk har!! Sjukt impad. Vi gjorde runt 15 knop, vinnarna gjorde 60..... Det var pris för första fisk denna dag. Den landades fyra minuter efter start! Vi hade nog inte lämnat svallvågorna från de andra båtarna då. 

Vi hade som sagt en plan men på vägen dök det upp alldeles för fina vikar och fiskesuget tog helt enkelt över och vi började att fiska oss fram istället. Rätt så direkt hade Jens något som stötte till betet. Då kändes det ju hett att fiska i området. Så vidare till nästa vik och här var en del efterföljare men tyvärr ingen som sög i sig våra beten. Det var typ den känslan vi hade hela dagen. En hel del fina efterföljare, men de fina man önska för en pallplats ville helt enkelt inte vara med. Totalt fick vi sex gäddor i båten och av dessa var endast två godkända. Båda föll för Jens beten. Jag och Magnus fick endast bidra med sällskapet för våra snipor räckte fan inte till.

Stort grattis till Jiggar.nu!! Nu kan jag ha fel, men har för mig att dem hade tre lag. Två av dem på pallplats och det e fan riktigt jävla bra fiskat! 507 jävla cm! Asballt! Smells fishy blev tvåa med 459cm och då trea Jiggar.nu tillsammans med Anchorbaits på 452cm. Grattis än en gång! Jiggar.nu/Anchorbaits tog hela 15 stycken fiskar som var godkända för tävlingen. Nej där hade vi inte mycket att komma med. Vi (låter bättre att säga vi) fick ihop 150cm+ på våra två fiskar och landa någonstans i mitten av startfältet. Alltid skönt att slippa sista platsen.

Tack för en trevlig helg alla! Kul att träffa andra likasinnade idioter som Jens sa :)

Nu väntar hemliga resan om en vecka. Ja den är så hemlig att jag vet inte vart vi ska. Men gädda är målet. Har i alla fall arrangören sagt, men det vette fan om det går att lita på :)

//Fojjan











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar