Header

Header

onsdag 27 april 2016

Hemliga Resan

Då har den årliga grabbturen avverkats och ack så kul man kan ha. Fy fasen vilken trevlig helg det var med grabbarna. Vi var inte allt för långt iväg vilket var skönt efter den alldeles för långa resan man hade sist. Rickard bjöd även på en liten omväg på vägen till sjön för att lura en och annan som hade gissat på vart vi skulle. För egen del spelar det inte någon större roll vart vi är och fiskar. Det är bara kul att vi alla kan samlas även om Johan tycker bättre om att jobba och alltid dyker upp senare ;)

Mat inhandlades på vägen och förra året vart det lite knapert på matfronten så i år snålades det verkligen inte på delikatesserna. Andreas fick nog med mat hem för ytterligare en vecka.

Väl på plats kastades sakerna in i stugan och fiskekort löstes av uthyraren. En mysig liten stuga som precis klara av oss sex pojkar. Spöna åkte fram och alla började göra sig redo för kvällens fiske medans den ena ölen efter den andra åkte ner i strupen. Vi bodde ca 50 meter från vattnet och efter att Johan hade anlänt var det då äntligen dags att testa det nya vattnet.




Gädda, gös, abborre och öring var några av de arter som skulle simma under vattenytan. Herr arrangör hade testat gösfisket här innan med rätt bra framgång. Vår första ankring var inte allt för långt ifrån iläggningsplatsen och det tog inte heller många minuter innan vi hade bommat ett par hugg. Jag starta denna kväll med bröderna Bohman och det skulle bara dröja några minuter till innan Andreas skulle landa resans första fisk. En skaplig gädda på runt 4kg var en bra start på resan.


Vi fortsatte att fiska oss runt öar och kanter. Några hugg till skulle det komma innan jag skulle få min första fisk på denna resa. En gädda på 3kg hade totalt inhalerat mitt tailbete och efter att ha klippt krokarna fick hon snabbt simma tillbaka. Såhär skulle första dagen sluta. Tyvärr hade den andra båten inte haft ett hugg under kvällen men det skulle vända för någon i den båten...

Andra dagens fiske började med en köldknäpp. Is på rutor och kastdäck skulle inte visa sig vara någon större succé. Två herrar sov gott kvar i stugan medans fyra tappra män begav sig ut på morgonfiske. Vi hittade genast fisk och det vakades sådär härligt på vattenytan. Vi betade lugnt och försiktigt av området och trots att vi såg aktiv fisk lyckades vi inte lura någon. Troligtvis var det bara öring som vaka då jag fick se en riktigt snygg head and tail :).
Morgonfisket var rent ut sagt kass för båda båtarna och medans sjusovarna vaknade till liv begav vi oss in för att plocka upp dem. 
Mange hoppades över till Bohman brothers och jag tog hand om Patrik och Johan. Vi fortsatte att nöta och tillsammans med Patrik hade vi något försiktigt hugg. Timmarna började att rinna iväg och efter sol kommer snö? Va fan hände? Från riktigt gotteväder till snö oväder. För våran del blev dag två en riktig flopp. 

Den andra båten hade intagit östra delen av den södra delen i sjön om man nu kan säga så. 
Långt in i en grundvik bland stenarna hade Mange lyckats lura en riktigt fin fisk. En Kommendoran tail skulle få smaka tänder. 7.1kg för att vara mer exakt. Riktigt jävla kul med en såpass bra fisk. Extra jävla kul att han tar den på sitt eget bete med. Detta skulle bli den enda fisken för dagen. Då det hela är en tävling så skulle det även få firas med ett härligt kvällsdopp.... Tro det eller ej men han njöt faktiskt.




Vackert!

Då regelboken säger att alla ska få arrangera resan innan vinnaren tar hela ansvaret så föll lotten på mig att ta hand om det nästa år. Jag har redan nu börjat att finlira på en riktig jävla regelbok :) Tänkte grabbarna skulle få sig en 100 sidor kvällslektyr att gå igenom innan det är dags för mitt arrangemang nästa år. Jag har redan börjat att fila på en ide och jag kommer även testfiska ett vatten nån gång under året. Jag har en plan :). Det luktar mete grabbar....det luktar mete....

Tack för en underbar helg alla inblandade! Metar vi nästa år Johan kan du ju va med hela tiden ;)

Puss Å Kram!

//Fojjan








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar